Spendrups Leadership Academy

We often overestimate what can be done in a day and underestimate what can be accomplished in a few years

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ullamcorper dignissim cras tincidunt lobortis feugiat vivamus at augue eget. Porta lorem mollis aliquam ut porttitor leo a diam sollicitudin.

Tortor pretium viverra suspendisse potenti nullam ac tortor vitae. Sit amet purus gravida quis blandit turpis. Proin fermentum leo vel orci porta non. Sed viverra ipsum nunc aliquet bibendum enim facilisis.

Humle Vete,

Utbildningsansvarig
Spendrups

Ledarskapsutbildningar

Ny som chef på Spendrups

Spendrups chefer ställts inför många olika ledarskapssituationer, både stimulerande och krävande. Verkligheten är mångfacetterad och svaren på frågorna inte alltid är enkla. Spendrups ledarutvecklingsprogram är intensivt, engagerande och inspirerande där du som deltagare får personligt grundade ledarskapsverktyg som gör verklig skillnad för att skapa resultat som får ditt team att prestera bättre.

Utbildningen ger ett unikt upplevelsebaserat lärande med övningar i olika sätt att agera som ledare, reflektion och samtal med andra chefer i liknande situation, träning i smågrupper, både egna och andras angelägna dilemman och ett teoretiskt ramverk. Lärdomarna kan på ett direkt och självklart sätt användas i vardagen.

Ni som chefer kommer att få reflektera över ert ledarskap, öva på att vara närvarande och skapa effektiv dialog med andra, ge och ta emot feedback samt träna på olika sätt att ta er an och hantera olika jobbiga ledarsituationer som ni möter. Ni får ökad förståelse för hur ert sätt att leda kan påverka arbetsgruppens effektivitet och att ledarskapet också påverkas av den organisationskultur som ni verkar i. Ni får utforska gruppdynamik och hur de kan göra för att förbättra effektiviteten i er arbetsgrupp.

 

Målgrupp
Nya chefer på Spendrups

 

Syfte

  • Skapa ett ledarskap som är en kulturbärare, skapar engagemang som leder till resultat.
  • Bli en bättre ledare med en fördjupad insikt om styrkor och utvecklingsområden inom ledarskapet – ökad trygghet och självförtroende i rollen
  • Få verktyg, insikter och hjälp till problemlösning kring egna utmaningar i ledarrollen samt insikter och coaching i syfte att bygga Spendrups ledarskapskultur
  • Ökat nätverk med andra ledare inom Spendrups och ett ökat tvärfunktionellt samarbete
  • En fördjupad förmåga att leverera ett resultat som bidrar till att Spendrup når de strategiska målen

 

Ur innehållet

  • Introduktion till Ledarutvecklingen (av någon i ledningen på Spendrups)
  • Att vara chef och ledare på Spendrups
  • Syftet med programmet, innehåll och struktur (här kommer vikten av reflektion enskilt och i grupp poängteras)
  • Spelregler och förväntningar
  • Vikten av tillit: i teori, praktik och på Spendrups
  • Spendrups värdeords betydelse för mitt ledarskap
  • Kulturen på Spendrups; den teoretiska och faktiska
  • Förstå sig själv och andra
  • Dubbla representantskapet: svårigheter och lösningar
  • Situationsanpassat Ledarskap®
  • Hur skapa motivation och engagemang

Programledare
Paul Meyer

Tillfälle 1
23–24 oktober 2024
Dag 1: 09.30–19.00
Dag 2: 08.30–16.30

Tillfälle 2
Zoom: två timmar under hösten 2024
Datum bestäms gemensamt vid första tillfället

Plats
Spendrups HK, S:t Eriksgatan 119 i Stockholm.

Situationsanpassat Ledarskap®

Två halvdagar (första halvdagen i sal och den andra digitalt)

Situationsanpassat Ledarskap® – en modell som är både enkel och flexibel, och som hjälper ledare att anpassa sitt ledarskap till varje medarbetares individuella behov och mognad i specifika situationer. Genom att matcha ledarstil med den specifika situationen kan man maximera både engagemang och prestation. Det är därför modellen, som är världens mest genomförda ledarskapsmodell, har hjälpt miljontals chefer att effektivt leda sina team till framgång.

Det här kan du förvänta dig
Du kommer att systematiskt lära dig ledarskapsmodellen genom att följa dess steg och tillämpa dem på verkliga situationer i din arbetsmiljö. De gemensamma diskussionerna i gruppen kommer att ge olika perspektiv och konkretisera teorin, vilket hjälper dig att se hur modellen kan stödja dig i många praktiska ledarskapssituationer. Målet är att du både förstår modellen och kan använda den för att förbättra ditt ledarskap och därmed få din grupp att prestera bättre.

Vad du får lära och träna

  • Var modellen passar in i ledarskapets kontext och dess fokus på uppgifter
  • De fyra stegen i modellen och hur de hänger ihop, men också hur de kan användas var för sig i olika ledarskapssituationer som utvecklingssamtal och coaching
  • Modellens specifika terminologi, som skapar ett gemensamt språk inom organisationen
  • Hur du utvecklar dina medarbetare och hanterar situationer där prestationerna försämras
  • Intressanta frågeställningar och utmaningar som uppstår när du tillämpar modellen

Programledare
Paul Meyer

Situationsanpassat Ledarskap@ är obligatoriskt för alla ledare som inte gått 'Ny som chef på Spendrups' och en förutsättning för att kunna gå fördjupningsutbildningarna.

Coachande förhållningssätt

En halvdag i sal + två timmar digitalt

Ett coachande ledarskap gör att medarbetare presterar bättre, tar ansvar och trivs på sin arbetsplats. Vill du bli bättre på att lyssna och coacha? Utbildningen ger dig metoder och träning för att ställa frågor som bidrar till utveckling och ansvarstagande.

Det här kan du förvänta dig av utbildningen
Du får prova praktiska verktyg och metoder. Tillsammans med andra deltagare tränar du på att coacha och bli coachad, formulera rätt frågor och lyssna på olika nivåer. Fokus ligger på samtal och övningar i grupp.

Vad du får lära och träna
Genom korta teoripass och praktiska övningar lär du dig:
  • Coachande förhållningssätt i vardagen
  • Lyssna närvarande och ställa förändrande frågor
  • Fem nycklar för effektiva coachingsamtal
  • Utveckla en individuell träningsplan

Uppföljning – digitalt
En digital uppföljning hjälper dig att integrera lärdomarna och förstärka inlärningen.

Programledare
Katharina Arenvi

Chefer som slutfört grundutbildningen 'Ny som chef på Spendrups' eller Situationsanpassat Ledarskap® kan välja en eller flera fördjupningsutbildningar. Kryssa för de fördjupningar du är intresserad av.

Beteende och prestationsproblematik

En halvdag i sal + två timmar digitalt

Utbildningen ger dig praktiska verktyg för att hantera beteende- och prestationsproblem samt gör svåra samtal enklare. Beteendeutmaningar, prestationsproblem och konflikter är en naturlig del av arbetslivet och kan hanteras konstruktivt. Utbildningen hjälper dig att möta dessa situationer på ett sätt som främjar utveckling och skapar hållbara lösningar.

Det här kan du förvänta dig
Du får lära dig konkreta metoder för att hantera beteende- och prestationsproblematik samt att föra svåra samtal på ett tryggt och professionellt sätt. Genom gruppdiskussioner och övningar får du praktisk erfarenhet av att identifiera orsaker till problem och hantera konflikter som kan uppstå. Målet är att du ska bli mer säker i att leda samtal och hantera problematiska situationer på ett sätt som stärker både individer och gruppen.

Vad du får lära och träna

  • Hantera beteendeproblem, prestationsutmaningar och konflikter utan att skapa förlorare
  • Anpassa din ledarstil till olika situationer, från beteendeproblem till prestationssvårigheter och konflikter
  • Identifiera och lösa olika typer av beteende- och prestationsproblem på arbetsplatsen
  • Strategier för att vända problematiskt beteende och låg prestation till positiva resultat
  • Genomföra svåra samtal på ett konstruktivt och framåtblickande sätt

Uppföljning – digitalt
En digital uppföljning hjälper dig att integrera lärdomarna, reflektera över framgångar och utmaningar samt utveckla din förmåga att leda förändring.

Programledare
Paul Meyer

Chefer som slutfört grundutbildningen 'Ny som chef på Spendrups' eller Situationsanpassat Ledarskap® kan välja en eller flera fördjupningsutbildningar. Kryssa för de fördjupningar du är intresserad av.

Leda i förändring

En halvdag i sal + två timmar digitalt

Förändringstakten ökar, och att leda förändring är idag nödvändigt. En ledare som hanterar förändringsprocesser professionellt vinner respekt. Nyckeln är att bibehålla motivation och engagemang trots förändringens utmaningar. Utbildningen ger dig kunskap och praktisk träning i att leda förändring med förtroende, samt hur du kan förkorta förändringens tidsaxel för ökat välbefinnande och lönsamhet.

Det här kan du förvänta dig av utbildningen
Du får praktiska verktyg och metoder för att bli tryggare och effektivare i att leda förändringar och få medarbetarna med dig. Fokus ligger på gruppövningar med teorigenomgångar i mindre omfattning.

Vad du får lära och träna
Korta teoripass varvas med praktiska övningar. Du lär dig:

  • Förändringsprocessens matris och hur du kan förkorta tidsaxeln
  • Motivationens åtta komponenter
  • Hantera osäkerhet och kommunicera effektivt under förändring
  • Vilka ledarstilar som fungerar bäst i olika situationer
  • Utveckla en individuell träningsplan

Uppföljning – digitalt
En digital uppföljning hjälper dig att integrera lärdomarna, reflektera över framgångar och utmaningar samt utveckla din förmåga att leda förändring.

Programledare
Anders Hedin

Chefer som slutfört grundutbildningen 'Ny som chef på Spendrups' eller Situationsanpassat Ledarskap® kan välja en eller flera fördjupningsutbildningar. Kryssa för de fördjupningar du är intresserad av.

Programledare

Katharina Arenvi

Katharina har haft ett stort engagemang för ledarskap och personlig utveckling sedan mitten av 1990-talet. Hon arbetar idag med och har gedigen erfarenhet av den mänskliga sidan av förändring, ledarutvecklingsprogram, coaching av ledningsgrupper, arbetsgrupper, chefer och medarbetare samt gestaltterapi med individer. Under åren har Katharina varit anställd som ledarutvecklare, arbetat med utbildning och praktisk forskning på Institutet för verksamhetsutveckling kopplat till Handelshögskolan, fungerat som konsult inriktat på Change Management vid Andersen Consulting, varit projektledare och chef vid Högskolan på Gotland samt arbetat som organisationskonsult och gestaltterapeut. Med en mastersexamen inriktad på verksamhetsutveckling och ledarskap från Handelshögskolan i Stockholm och en mastersexamen i gestaltterapi från Derby University i samarbete med Gestaltakademini Skandinavien kombinerar hon ledarskap med insidan utifrån olika perspektiv på ledarutveckling.

Anders Hedin

Anders har en akademisk bakgrund som forskare inom cancer. Efter sin akademiska karriär gick Anders till läkemedelsindustrin som chef och ledare. Han jobbade inom stora bolag som representant i ledningsgrupper och med globalt ansvar i fyra år. Anders arbetar sedan drygt 14 år som föreläsare och utvecklingskonsult på heltid och har skrivit 6 böcker inom ledarskap och medarbetarskap. Anders är verksam i flera länder och föreläser regelbundet i USA, Europa och Asien. Anders har ett aktivt intresse för idrotten och naturen och kopplar många av sina avsnitt till vardagliga händelser.

Paul Meyer

Paul har en ekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm och är utöver det utbildad behörig gymnasielärare. Han startade sin karriär inom finansbranschen, där han hade olika befattningar i Stockholm, London och Moskva. Han var verksam inom trading, riskkontroll och försäljning av aktierelaterade produkter. Han hade i sina olika befattningar ledaransvar över grupper som rapporterade till honom. Efter 16 år i denna bransch sadlade Paul om till att bli gymnasielärare, något han alltid hade drömt om. Han arbetade sammanlagt elva år på Danderyds Gymnasium som lärare i matematik, ekonomi och ryska. Idag undervisar Paul i ledarskap och använder då en kombination av teori, sina pedagogiska färdigheter och tidigare arbetslivserfarenheter.

Mer information

För mer information om utbildningarna kontakta Renate Viering, VD Lantella.

renate.viering@lantella.se

070-808 86 44